camping@bogatasuma.eu
   Bel +385 95 5555 677
GPS: 45.36215898863162, 15.689344459663417


Voor wie van kamperen houdt maar niet van campings

 
 
camping Bogata Suma
 
 
Natuurlijk kamperen in ons "Rijk bos", inclusief privacy, kampvuur en heldere sterrenhemel!
This site in English   Auf Deutsch   Hrvatski jezik   Het weer in ons gebied    Bogata Suma op Facebook
 
 
   
 

Natuurlijk kamperen

Natuurlijk kamperen op onze kleine camping in Kroatie

Camping Bogata Suma ('rijk bos') ligt bovenop een heuvel, omringd door bossen, in het binnenland van Kroatië.

We zijn in dit prachtige gebied een kleine camping begonnen omdat er (nog) niet veel toerisme is, hoewel er genoeg te zien en te doen is! Hier kunt u kennismaken met het échte Kroatië, waar de boeren nog bijna helemaal zelfvoorzienend leven, in harmonie met de natuur.

We houden de camping klein, zodat iedereen zijn privacy heeft en kan genieten van de natuur. De kampeerplekken zijn omringd door (fruit-) bomen, bessenstruiken en bloemen.

We hebben een paar camper- en caravanplekken, en een aantal tent-plekken. Met en zonder electriciteit, met en zonder parkeerplek voor auto's.

De camping is het hele jaar open, maar buiten het zomerseizoen kunt u het best even mailen, bellen, SMSsen of WhatsAppen naar +385955555677.

Ecologie

We doen ons best om in harmonie met de natuur te leven. We scheiden ons afval, we hebben een composthoop, we gebruiken biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen en we eten seizoensproducten uit onze biologische tuin.

Kamperen op blote voeten

Permacultuur camping

We hebben ons terrein (12 hectaren) ontworpen met permacultuur ethiek en principes. Dat betekent: respect en goede zorg voor de aarde, voor de mens en voor de toekomst.

Een paar voorbeelden van onze praktijk:
We planten een diversiteit aan bomen, struiken, kruiden en groenten omdat we graag op meerdere paarden wedden. Als het in onze notengaard een slecht hazelnotenjaar is of de tamme kastanjebomen zijn ziek, dan hebben we altijd nog walnoten, amandelen en moerbeien.
En die diversiteit trekt ook meer soorten leven aan!

In het najaar harken we bladeren in een wijde cirkel onder de bomen als mulch. Daarmee voeden we de bomen (als het blad composteert), onder de bladeren is het altijd vochtig en koel, en het geeft een mooie habitat voor insecten en egels.

Afgevallen en gezaagde takken steken we niet in de fik; we verwerken ze in een takkenwal. Deze muur van takken geeft een mooie afscheiding tussen de camping en prive, er leven hagedissen in die muggen en andere insecten eten, en de takkenwal geeft houvast aan de bramen en frambozen.

Op schuine stukken terrein planten we bomen of struiken, of leggen we dikke takken op de contourlijn, om erosie te voorkomen. Als het hard regent of waait, dan blijft de aarde achter deze takken "hangen" en voorkomen we diepe geulen.

Natuurcamping


 
 
CAMPING
FOTO'S
FACILITEITEN
ACTIVITEITEN
CONTACT
 
  Wat is het weer vandaag bij Bogata Suma?

Camping Bogata Suma, in Knezević Kosa (2 km voor Vojnić, Kroatië) de heuvel op.

This site in English   Auf Deutsch   Hrvatski jezik   Het weer in ons gebied    Bogata Suma op Facebook

camping@bogatasuma.eu    Bel +385 95 5555 677
GPS: 45.36215898863162, 15.689344459663417