camping@bogatasuma.eu
  GPS: 45.21798, 15.41358   Bel +385 95 5555 677
Camping Bogata Suma, in Knezević Kosa (2 km voor Vojnić, Kroatië) de heuvel op.
 
 
camping Bogata Suma
 
 
Kamperen in de rijke bossen van Kroatië
This site in English  Het weer in ons gebied    Bogata Suma op Facebook
 
 
 
KLEINE CAMPING
15 PLAATSEN
FACILITEITEN
WAT IS ER TE DOEN?
CONTACT
 
 

Vrij en natuurlijk kamperen in Kroatie

Natuurlijk kamperen op onze kleine camping in Kroatie

Camping Bogata Suma ('rijk bos') ligt bovenop een heuvel, omringd door bossen, in het binnenland van Kroatië.

We zijn in dit prachtige gebied een kleine camping begonnen omdat er (nog) niet veel toerisme is, hoewel er genoeg te zien en te doen is! Hier kunt u kennismaken met het échte Kroatië, waar de boeren nog bijna helemaal zelfvoorzienend leven, in harmonie met de natuur.

We houden de camping klein, zodat iedereen zijn privacy heeft en kan genieten van de natuur. De kampeerplekken zijn omringd door (fruit-) bomen, bessenstruiken en bloemen.

De camping is het hele jaar open, maar buiten het zomerseizoen kunt u het best even bellen of SMSsen naar +385 95 5555 677. Of reserveren.

Ecologie

We doen ons best om in harmonie met de natuur te leven. We scheiden ons afval, we hebben een composthoop, we gebruiken biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen en we eten seizoensproducten uit onze biologische tuin.

Kamperen op blote voeten

Permacultuur

We hebben ons terrein (12 hectaren) ontworpen met permacultuur ethiek en principes. Dat betekent: respect en goede zorg voor de aarde, voor de mens en voor de toekomst.

Een paar voorbeelden van onze praktijk:
We planten een diversiteit aan bomen, struiken, kruiden en groenten omdat we graag op meerdere paarden wedden. Als het in onze notengaard een slecht hazelnotenjaar is of de tamme kastanjebomen zijn ziek, dan hebben we altijd nog walnoten, amandelen en moerbeien.

In het najaar harken we bladeren in een wijde cirkel onder de bomen als mulch. Daarmee voeden we de bomen (als het blad composteert), onder de bladeren is het altijd vochtig en koel, en het geeft een mooie habitat voor insecten en egels.

Afgevallen en gezaagde takken steken we niet in de fik; we verwerken ze in een takkenwal. Deze muur van takken geeft een mooie afscheiding tussen de camping en prive, er leven hagedissen in die muggen en andere insecten eten, en de takkenwal geeft houvast aan de bramen en frambozen.

Op schuine stukken terrein leggen we dikke takken op de contourlijn, om erosie te voorkomen. Als het hard regent of waait, dan blijft de aarde achter deze takken "hangen" en voorkomen we diepe geulen in het terrein.

Natuurlijk kamperen


 
 
KLEINE CAMPING
15 PLAATSEN
FACILITEITEN
WAT IS ER TE DOEN?
CONTACT
 
 

 

Camping Bogata Suma, in Knezević Kosa (2 km voor Vojnić, Kroatië) de heuvel op.

camping@bogatasuma.eu GPS: 45.21798, 15.41358 Bel +385 95 5555 677